software
TopoL xT
podporované formáty
jednotlivé varianty
TopoL xT verze 10.0
transformace po částech
požadavky pro funkčnost TopoLu xT
aktualizace TopoLu
TopoL Mobile
jednotlivé varianty
PhoTopoL
jednotlivé varianty
TopoL Internet Server
Katastr
AeroTopoL
KPÚ
TopoL-L

TopoL xT verze 10.0

Nejnovější verze TopoLu xT ve verzi 10.0 obsahuje tyto novinky

Nový formát BLK

Rozšíření formátu textů

Textové anotace

Vložené bloky

Pokud se v bloku objevuje nějaká kresba opakovaně, jde ji uložit do samostatného bloku a pak tento vkládat do bloku jako odkaz. Výhoda je ta, že pokud přeeditujeme zdrojový blok, změní se jeho kresba ve všech místech kde je tento blok vložen. Tyto vložené bloky je možno rozexpandovat jako normální prvky.

Další

Styly textu

Uživatelské značky

Je možno definovat proměnlivou velikost značek dle výrazu. Je možno uložit knihovnu značek přímo do bloku. Po přenosu bloku na jiný počítač tak nedojde k problémům s chybějící knihovnou značek. Při editaci knihovny značek dojde k automatické aktualizaci příslušného převodníku značek v TopoLu.

Prostředí

Editace

Zobrazování

Popisy speciálních výrazů (operátory %NumVertex, %XVertex, %YVertex, %ZVertex) se zobrazují přímo k lomovým bodům linií a hranic ploch.

Import

Export

WMS

Možnost sdružit několik WMS serverů do jedné větve ve výběrovém dialogu.

Externí zařízení

Nástroj pro GNSS zobrazuje informace i o družicích GLONASS a SBAS.

Tisk

Je možno tisknout bez uvedení měřítka pouze výběrem oblasti.

Chci vyzkoušet

TopoLxT si můžete stáhnout a vyzkoušet. Pokud není hardlock zapojen, nebo obsahuje starší verze, je TopoL spuštěn jako demonstrační verze. To znamená, že můžete zobrazovat všechny podporované typy dat, ale editovat můžete bloky pouze do velikost 500 objektů (bodů, linií, ploch a textů dohromady). Rastry jde měnit do velikosti 4 milionů pixelů. Nejde také tisknout v měřítku. Pokud se rozhodnete pro jeho koupi, stačí si jej objednat a my vám pošleme hardlock. Nemusíte již nic přeinstalovávat.